top of page
Vyhledat

Meeting v Bratislave!

V sobotu 15.8.2020 a v nedeľu 16.8.2020 prebehlo významné stretnutie predstaviteľov československej sekcie Medzinárodnej Marxistickej Tendencie. Nebolo významné v počte zúčastnených ale skôr v tom kde sa konalo. A to na Slovensku. Významné bolo v tom, že je vidieť nejaký výsledok našej práce.

O takomto čase presne pred rokom naša internacionála nemala žiadnych členov ani žiadne kontakty na Slovensku. Avšak poctivou prácou našich súdruhov z Čiech sa revolučné myšlienky IMT dostali aj sem. A teda aj konkrétne ku mne.

Momentálne máme jedného člena a niekoľko kontaktov práve zo Slovenska. Ba sa nebojím povedať, že záujem o nás a našu pokrokovú teóriu je tu momentálne väčší ako u našich susedov.


Pramení to z toho, že mladí Slováci vyrastajú iba v tomto svete a iný nepoznajú. Vo svete krádeží, korupcie, zločinov, chudoby a podvodov. A my v takomto svete žiť nechceme. Jediná vec, ktorá môže tento svet zmeniť a zlepšiť je socialistická revolúcia a my si to plno uvedomujeme.


Veľkým prínosom k získavaniu kontaktov na Slovensku bolo naposledy IMU – International Marxist University (Medzinárodná Marxistická Univerzita )kde sa prihlásilo hneď niekoľko Slovákov.


V sobotu sa stretli čisto členovia organizácie kde prebrali rôzne organizačné veci a podobne. V nedeľu sa k nám pridala jedna mladá revolucionárka s veľkým potenciálom. To je presne druh ľudí o ktorých stojíme.


Marxizmus na Slovensku je pomaly sa rozvíjajúci sa myšlienkový prúd. Avšak rozvíjajúci sa úspešne. Medzi extrémistickou pravicou alebo „progresívnym“ neoliberalizmom predstavuje ako jediný zmenu, ktorá je fakticky nevyhnutná pre budúce fungovanie našej spoločnosti. Vidíme ako kapitalizmus drancuje prírodu, spôsobuje vojny a vytvára obrovské rozdiely medzi bohatými a chudobnými. Kde 23 najbohatších ľudí vlastní toľko, koľko 50 % najchudobnejších (The Guardian, 21.1.2019). Počas korona krízy dokonca Jeff Bezos za deň zarobil 13 miliárd dolárov, zatiaľ čo jeho zamestanci dostávajú tzv. “food stamps” alebo aj známky na jedlo.


Vieme, že je to beh na dlhé trate, avšak to nás od nášho konečného cieľu neodrádza. Trpezlivosť v tomto prípade hrá vysokú rolu. Jedine s ňou sa dá vybudovať schopná organizácia s ešte schopnejšími členmi. My neberieme medzi seba každého kto si zadá prihlášku. Obrovská skupina neschopných ľudí je kontraproduktívna. Tak sa úspešná organizácia nebuduje. To čo my tvoríme je pevné jadro oddaných revolucionárov a marxistov s pokrokovou teóriou, oddaných konečnému cieľu.


IMT rastie obrovskou rýchlosťou každý deň. Ku príkladu naša americká sekcia vzrástla od januára o neuveriteľných 43 % ! To len dokazuje, že naše postupy sú správne a úspešné.


Preto aj teraz neúnavne hľadáme ľudí otvorených naším názorom. Ochotných vzdelávať sa a pracovať na sebe po každej stránke. Byť revolucionár nie je nič jednoduché a je to cesta neustáleho sebazdokonaľovania sa.

Ak si myslíš, že na to máš alebo len s nami sympatizuješ neváhaj nám napísať. Hľadáme práve ľudí ako ty! Pri súčasnom svete, ktorý sa neustále zmieta v nejakej revolúcií, nebol lepší čas sa pridať a budovať s nami socializmus. Buduj s nami Medzinárodnú Marxistickú Tendenciu!




Martin Frankel

164 zobrazení
bottom of page